Kuchařské recepty pro každého

Řecká drůbeží polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kuře (nebo slepice)
1 cibule
1 mrkev
1 malý celer
2 vejce
50 g rýže
sůl
mletý černý pepř
7 kuliček černého pepře
5 kuliček nového koření
3,5 l horké vody
šťáva ze 2 citrónů
1 lžíce petrželové natě
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme.
Přidáme omyté maso, mrkev, celer, kuličky pepře a nového koření, zalijeme horkou vodou, osolíme a pomalu vaříme.
Až maso změkne, vyndáme jej a vývar přecedíme.
Do vývaru přidáme rýži, přivedeme k varu, zamícháme, přikryjeme a na mírném ohni vaříme asi 20 minut.
Vejce rozšleháme, pomalu a za stálého míchání přidáváme citrónovou šťávu a několik lžiček vývaru, pak tuto směs přilijeme do polévky a vaříme na mírném ohni tak, aby se vejce nesrazila.
Před podáváním porce polévky posypeme nasekanou petrželovou natí.
Řecká drůbeží polévka
Řecká drůbeží polévka