Kuchařské recepty pro každého

Rakouské mocca rohlíčky

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g hladké mouky
4 lžičky Capuccina
50 g mletých mandlí
50 g lískových oříšků
50 ml vody
100 g moučkového cukru
2 balení Vanilkového cukru
špetka soli
200 g másla
100 g čokoládové polevy
30g nasekaných mandlí
30 g nasekaných pistáciových jader
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Capuccino dáme vařit do 50 ml vody a necháme vychladnout.
Mouku, mandle, lískové ořišky, moučkový cukr, 1 vanilkový cukr a špetku soli dobře promícháme, přidáme změklé máslo nakrájené na plátky a vychladlé capuccino (podle potřeby) a vypracujeme těsto.
To pak zabalíme do fólie a dáme odpočinout do ledničky na 1 hodinu.
Pak z těsta tvoříme rohlíčky, které pečeme při 200°C 10-12 minut.
Pistácie a mandle nožem rozsekáme a smícháme s vanilkovým cukrem.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu.
Povrch rohlíčků namáčíme do čokoládové polevy, hustě posypeme oříškovou směsí a necháme dobře ztuhnout.
Rakouské mocca rohlíčky
Rakouské mocca rohlíčky