Kuchařské recepty pro každého

Ragú s klobásou a hráškem

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g brambor
2 šunkové klobásy
150 g mraženého hrášku
2 kedlubny
150 ml smetany
50 g másla
sůl
50 g hladké mouky
mletý bílý pepř
na špičku nože muškátového květu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kedlubny s bramborami oloupeme, opláchneme, nakrájíme na menší kousky, vložíme je do osolené vody a uvaříme do měkka.
Pak je scedíme a vývar necháme vychladnout.
Z másla a hladké moouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji asi 500 ml vychladeného vývaru a rozšleháme.
Vzniklý bešamel asi 15 minut zvolna povaříme.
Pak dochutíme mletým bílým pepřem, muškátovým květem, případně soli, zředíme smetanou a znovu přivedeme k varu.
Do připravené omáčky vložíme uvařené brambory, kedlubny a mražený hrášek, všechno společně prohřejeme a odstavíme.
Klobásy nakrájíme na silnější kolečka a krátce opečeme na teflonové pánvi.
Podáváme k zeleninovému ragú.
Ragú s klobásou a hráškem
Ragú s klobásou a hráškem