• Základní těsto na palačinky
• 200 g uzeného boku
• 2 jablka
• 100 g čerstvého listového špenátu (nebo rokety)
• 3 dl bílého jogurtu
• 4 limetky
• mletý pepř
• sůl
• olej na smažení
Uzený bok osmahneme na pánvi, po vychladnutí nakrájíme nadrobno a promícháme s jogurtem.
Směs osolíme, opepříme, zakápneme šťávou z jedné limetky, přidáme jedno nakrájené neoloupané jablko a většinu opraných nasekaných listů špenátu a promícháme.
Na pánvi vytřené olejem upečeme z těsta palačinky, každou naplníme připravenou směsí, zarolujeme a překrojíme.
Palačinky upravíme na talíře a obložíme zbylými nakrájenými limetkami, plátky jablka pokapanými limetkovou šťávou (aby nezhnědly) a listy špenátu.