Kuchařské recepty pro každého

Radegastův kapr

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g filetů z kapra
4 plátky anglické slaniny
1 cibule
sůl
2 bobkové listy
6 kuliček pepře
3 lžíce nastrouhaného perníku
500 ml piva
30 g másla
citrónová šťáva
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Filety osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a dáme odležet do chladu.
Odleželé nakrájíme na porce a každou porci obalíme plátkem slaniny.
Na pánvi rozehřejeme olej a rybu na něm z obou stran osmažíme.
Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, všechno koření, perník a zalijeme pivem do poloviny výšky masa.
Stáhneme teplotu a necháme táhnout do změknutí, v případě nutnosti podlijeme pivem.
Hotové porce kapra vyjmeme, omáčku propasírujeme přes jemné síto a dáme zpět na zdroj tepla.
Uvedeme do mírného varu, přidáme máslo, dochutíme a povaříme do zhoustnutí.
Porce ryby vložíme zpět a prohřejeme.
Radegastův kapr
Radegastův kapr