Kuchařské recepty pro každého

Račí perkelt

Potřebujeme tyto suroviny:
40 ks větších raků
150 g čerstvého másla
50 g račího másla
10 g mleté sladké papriky
10 g kmínu
4 l vody
zelená petržela
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do hrnce dáme vodu, přivedeme ji do varu a pak do ní dáme rozsekanou zelenou petržel, kmín, dobře očištěné raky a vaříme asi 12-15 minut.
Uvařené raky vyndáme a maso z ocasů a klepet vyjmeme.
V kastrole rozpustíme máslo, v něm zpěníme mletou papriku, přidáme nakrájené račí maso a lehce je mícháme tak dlouho, až se dostatečně prohřeje.
Upravený perkelt zjemníme račím máslem, dáme do hlubší misky a ozdobíme zelenou petrželí.
Račí perkelt
Račí perkelt