Kuchařské recepty pro každého

Pyrenejský hrnec

Potřebujeme tyto suroviny:
0,5 kg fazolových lusků
1 cibule
4 rajčata
15 dkg anglické slaniny (nebo dobrý bůček)
3 stroužky česneku
pepř
sůl
petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do hrnce dáme na kostičky nakrájenou slaninu, až zezlátne, zmírníme oheň a přidáme na hrubo pokrájenou cibuli.
Rajčata spaříme a až cibulka zrůžoví, přidáme nakrájená do hrnce.
Syrové fazolové lusky očistíme, pokrájíme na menší nudle, položíme na rajčata, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno česnek, zalijeme vodou.
Vody jen tolik, aby fazole nebyly zcela ponořené.
Zakryjeme poklicí a dusíme, až se voda odvaří tak ze dvou třetin.
Potom by měly být lusky měkké.
Při podávání posypeme sekanou petrželkou.
Pyrenejský hrnec
Pyrenejský hrnec