Kuchařské recepty pro každého

Pusinky se šlehačkou

Potřebujeme tyto suroviny:
110 g krupicového cukru
2 bílky ze středně velkých vajec
200 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr
půl lžičky maizeny
půl lžičky bílého vinného octa
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Bílky ušleháme dotuha.
Postupně do nich zašleháme cukr, šleháme ještě 2 minuty, pak zašleháme maizenu a ocet.
Směs naplníme do cukrářského sáčku s hubičkou a na plech pokrytý pečicím papírem nastříkáme 4 kolečka o průměru asi 8 cm, na 4 další ještě nastříkáme malé špičky.
Dáme do trouby předehřáté na 130°C a pečeme asi 1 hodinu, pak sížíme teplotu na 120°C a pečeme ještě 30 minut.
Pak troubu vypneme a necháme dosušit v troubě ještě jednu hodinu.
Pak sundáme z plachu a necháme vychladnout.
Pusinky pospojujeme smetanou ušlehanou s vanilkovým cukrem dotuha.
Pusinky se šlehačkou
Pusinky se šlehačkou