pulnocni-zelnacka
Půlnoční zelňačka

Půlnoční zelňačka


Potřebujeme tyto suroviny:
• 750 g kysaného zelí
• 250 g hovězího masa
• 250g vepřového masa
• 150 g uzeného masa
• 1 domácí klobása
• 2 větší cibule
• 20-30 g sušených hub
• sůl
• pepř
• mletá sladká paprika
• 3 stroužky česneku
• 2 bobkové listy
• 5 sušených švestek
• 2 chilli papričky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Uzené maso uvaříme.
V jiném hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hovězí maso nakrájené na kostky, sůl, pepř a papriku a dusíme.
Po 20 minutách přidáme vepřové maso, předem namočené a scezené houby a prolisovaný česnek.
Do vody, ve které jsme vařili uzené maso, dáme kysané zelí, celou klobásu, bobkový list, chilli a sušené švestky a povaříme.
Uvařenou klobásu vyndáme, nakrájíme na kolečka a vložíme zpět do hrnce.
Až je maso měkké, přendáme ho k zelí a přidáme nakrájené uzené maso.
zpět na seznam receptů