Kuchařské recepty pro každého

Půlnoční zelňačka

Potřebujeme tyto suroviny:
750 g kysaného zelí
250 g hovězího masa
250g vepřového masa
150 g uzeného masa
1 domácí klobása
2 větší cibule
20-30 g sušených hub
sůl
pepř
mletá sladká paprika
3 stroužky česneku
2 bobkové listy
5 sušených švestek
2 chilli papričky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Uzené maso uvaříme.
V jiném hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hovězí maso nakrájené na kostky, sůl, pepř a papriku a dusíme.
Po 20 minutách přidáme vepřové maso, předem namočené a scezené houby a prolisovaný česnek.
Do vody, ve které jsme vařili uzené maso, dáme kysané zelí, celou klobásu, bobkový list, chilli a sušené švestky a povaříme.
Uvařenou klobásu vyndáme, nakrájíme na kolečka a vložíme zpět do hrnce.
Až je maso měkké, přendáme ho k zelí a přidáme nakrájené uzené maso.
Půlnoční zelňačka