Kuchařské recepty pro každého

Půlnoční polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
hovězí přední
kořenová zelenina
1 velká cibule
česnek
nové koření
bobkový list
jalovec
celý černý pepř
mletý koriandr
polévkové koření (tzv. magi)
sójová omáčka
worcestrová omáčka
kari
hřebíček
koření gyros
sterilizované žampióny
zelená petrželka
sůl
mletý pepř
vlasové nudle
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do tlakového hrnce dáme maso, veškerou očištěnou kořenovou zeleninu, celé stroužky česneku, celou oloupanou cibuli, bobkový list, celý pepř, jalovec, hřebíček, nové koření.
Osolíme, zalijeme vodou a vaříme asi na 45 minut.
Pak polévku odstavíme a necháme mírně prochladnout.
Vývar pak přecedíme, kořenovou zeleninu, cibuli i maso nakrájíme na kousky a dáme zpět do vývaru.
Přidáme prolisovaný česnek a nakrájené žampióny a přivedeme k varu.
Dochutíme koriandrem, kari, gyrosem, sójovou omáčkou, worcestrovou omáčkou, polévkovým kořením, mletým pepřem a solí.
Nakonec přidáme vlasové nudle a ještě krátce povaříme.
Půlnoční polévka
Půlnoční polévka