Kuchařské recepty pro každého

Pstruzi v šunce

Potřebujeme tyto suroviny:
4 menší pstruzi
4 plátky šunky
4 plátky anglické slaniny
1/8 másla
3 lžíce oleje
2 lžičky tymiánu
půl lžičky pepře
sůl
citrón
1 lžička petrželky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Pstruhy vykucháme a očištíme, na povrchu osolíme a uvnitř vytřeme směsí z poloviny dávky másla, soli, pepře, lžičky tymiánu a sekané petrželky.
Takto připravené ryby obalíme slaninou a šunkou, vložíme do pekáče vymaštěného olejem, pokryjeme zbytkem na plátky nakrájeného másla, posypeme druhou lžičkou tymiánu a pečeme půl hodiny v horké troubě.
Před podáváním zdobíme citrónem a petrželkou.
Pstruzi v šunce