Kuchařské recepty pro každého

Pstruh se slaninou

Potřebujeme tyto suroviny:
2 ks pstruha
150 g prorostlé slaniny
1 cibule
česnek
sůl
pepř
čerstvý tymián
kořenie na ryby
olej
trošku šťávy z citrónu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Olej smícháme se solíu, pepřem a prolisovaným česnekem.
Směsí potřeme umytého a osušeného pstruha, posypeme ho kořením na ryby, pokapeme citrónovou šťávou a dáme na chladné místo odležet asi na 40 minut.
Potom pstruhy naplníme kousky slaniny, kolečky cibule a lístky tymiánu.
Naplněného pstruha spojíme grilovacími jehlami, dáme do grilovací mřížky na ryby a vložíme na rozehřátý gril.
Pstruh se slaninou
Pstruh se slaninou