Kuchařské recepty pro každého

Pstruh s mandlovou omáčkou

Potřebujeme tyto suroviny:
4 pstruzi
150 g cibule
sůl
špetka mletého pepře
2 stroužky česneku
50 g loupaných mandlí
50 g rajčatového protlaku
80 g oleje
20 g hladké mouky
citrón
1 dcl bílého vína
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Pstruhy osolíme a opečeme po obou stranách na polovině oleje a pak je vyjmeme.
Do výpeku přidáme zbytek oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme, zaprášíme moukou a umícháme světlou jíšku.
Tu pak zředíme vínem a trochou vody, dobře povaříme, okořeníme a procedíme, zakapeme citrónem, přidáme rajčatový protlak a loupané mandle nakrájené na nudličky.
Pstruha s mandlovou omáčkou podáváme s rýží.
Pstruh s mandlovou omáčkou
Pstruh s mandlovou omáčkou