Kuchařské recepty pro každého

Pstruh po savojsku

Potřebujeme tyto suroviny:
4 pstruzi
200 g másla
30 g oleje
500 g čerstvých hub
sůl
pepř
hladká mouka
petrželka
na omáčku: 1 cibule + 100 g másla
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Osolené a opepřené pstruhy poprášíme moukou a pečeme na 150 g másla po obou stranách.
Na zbylém másle a oleji podusíme plátky hub, osolíme, opepříme, ochutíme sekanou petrželkou a dodusíme do měkka.
Houby pak dáme na dno ohnivzdorné misky, přidáme pstruhy, přelijeme málem po dušení a posypeme jemnou strouhankou.
Vše necháme slabě zhnědnout v troubě a podáváme v ohnivzdorné misce.
Samostatně podáváme omáčku, kterou připravíme tak, že cibuli nakrájenou na tenké proužky necháme na másle zezlátnout a odstavíme z ohně.
Asi po 2 minutách prolisujeme do nahřátého omáčníku.
Pstruh po savojsku