Kuchařské recepty pro každého

Pstruh plněný houbami

Potřebujeme tyto suroviny:
4 pstruzi
4 plátky anglické slaniny
houby
1 cibule
máslo
olej
sůl
pepř
sladká mletá paprika
drcený kmín
libeček
kadeřavá petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Pstruhy necháme rozmrazit, pak je důkladně omyjeme, osušíme a nasolíme.
Cibuli, česnek a houby nakrájíme na plátky.
Cibuli s česnekem osmahneme na másle, přidáme houby, orestujeme, přidáme nasekanou petrželku a libeček, okořeníme drceným kmínem, mletým pepřem, špetkou papriky a solí, směs dobře promícháme a necháme vychladnout. Připraveným pstruhům vyplníme břišní dutinu plátkem anglické slaniny a vychladlou houbovou směsí.
Aby se nám pstruzi na pánvi nelepili, těsně před pečením je obalíme v hladké mouce.
Ihned dáme na pánev a pečeme z obou stran, až je kůžička krásně křupavá.
Pstruh plněný houbami
Pstruh plněný houbami