Kuchařské recepty pro každého

Pstruh na tokajském víně

Potřebujeme tyto suroviny:
4 pstruhy
1 citrón
750 ml tokajského vína
1 lžíče másla
sůl
1 bobkový list
tymián
rozmarýn
pomleté hřebíčky
muškátový květ
šafrán
kopr
půl lžičky škrobové moučky
trocha sladké smetany
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Pstruhy očistíme, v páteřní části nařežeme, pokapeme citrónovou šťávou, vložíme je do hrnce, zalijeme vínem, přidáme bylinky a koření a na nejmenším ohni necháme v nálevu 20 minut.
Ryby pak vyndáme, zakryjeme alobalem a uchováme v teple.
Vývar propasírujeme přes sítko, chvíli povaříme, pak zahustíme škrobovou moučkou a zjemníme smetanou a máslem.
Pstruhy podáváme přelité omáčkou a ozdobené koprem.
Pstruh na tokajském víně
Pstruh na tokajském víně