Kuchařské recepty pro každého

Pštrosí maso na kantonský způsob

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g pštrosího masa (steaky)
1 malá cibule
300 g sterilovaného celeru
1 lžička hladké mouky smíchané s 1 bílkem
na omáčku: 2 lžíce vody
2,5 lžíce sójové omáčky
2 lžíce sherry
1 lžíce cukru
1 lžička bramborového škrobu
sůl
mletý černý
pepř
špetka glutasolu
olej na smažení
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na malé kostky, osolíme a obalíme v ušlehaném bílku s moukou.
Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a celer na kostičky.
Přísady do omáčky smícháme.
Na rozpáleném oleji osmahneme maso tak, aby změnilo barvu (nejméně 20 vteřin).
Pak vyndáme.
Na druhé pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a na prudkém ohni osmahneme cibuli a celer (asi 1 minutu).
Pak zalijeme připravenou směsí na omáčku, zamícháme a povaříme.
Nakonec přidáme maso, zlehka promícháme a ihned podáváme s celozrnným chlebem nebo bílým pečivem.
Pštrosí maso na kantonský způsob
Pštrosí maso na kantonský způsob