Kuchařské recepty pro každého

Pršut s bramborami ve slupce

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g pršutu
4 brambory
100 g parmezánu
1 dcl olivového oleje
2 lžíce čerstvé bazalky
1 lžíce hrubozrnné soli
1 špetka soli
1 citron
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory ve slupce omyjeme, osušíme, každou zvlášť zabalíme do alobalu a pečeme 10 minut v předehřáté troubě při 150°C.
Na talíře rozložíme plátky pršutu, nastrouháme nad masem hoblinky parmezánu, pokropíme olivovým olejem, osolíme, opepříme a posypeme bazalkou.
Citron nakrájíme na čtvrtky a na každý talíř dáme jednu.
Podáváme s bramborami ve slupce a nahrubo mletou solí.
Pršut s bramborami ve slupce
Pršut s bramborami ve slupce