Kuchařské recepty pro každého

Provensálský králík na vejcích

Potřebujeme tyto suroviny:
4 králíčí stehna
1 kg brambor
4 mrkve
2 cibule
česnek
sůl
2 lžičky provensálských bylinek
máslo
6 uvařených vajec
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Stehna osolíme, okořeníme, zprudka opečeme a přendáme do pekáče.
Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, česnek, špalíčky mrkve a máslo, podlijeme vodou a přikryté pečeme asi 40 minut.
Pak přidáme brambory nakrájené na poloviny a pečeme přikryté ještě asi 20 minut.
Pak odkryjeme a pečeme, dokud stehna nezezlátnou a brambory nebudou mít křupavou kůrčičku.
Vařená vejce nakrájená na poloviny vhodíme do pekáče asi 10 minut před podáváním.
Provensálský králík na vejcích
Provensálský králík na vejcích