Kuchařské recepty pro každého

Primátorské roštěnky

Potřebujeme tyto suroviny:
6 plátků hovězí roštěné
4 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce jemného kečupu
200 g Eidamu
200 g majolky
100 g bílého jogurtu
špetka cukru krystal
1 lžíce bílého vína
sůl
pepř
100 g kapie
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Odblaněné roštěnky nařízneme po obvodu na třech místech, naklepeme, opepříme, potřeme olejem a necháme v chladničce přes noc nebo několik hodin odležet.
Před přípravou je osolíme, opět potřeme olejem a opečeme po obou stranách na grilu nebo na pánvičce tak, aby byly uvnitř růžové.
Opečené roštěnky přendáme na talíře, potřeme kečupem, posypeme strouhaným sýrem a přelijeme majonézou promíchanou s jogurtem, cukrem, velmi drobně nakrájenou kapií a vínem.
Podáváme s vařenými brambory nebo hranolkami.
Primátorské roštěnky
Primátorské roštěnky