Kuchařské recepty pro každého

Předkrm alpského horala

Potřebujeme tyto suroviny:
5-6 včerejších rohlíků
0,25 l mléka
300 g strouhaného sýra (Gouda nebo Primátor)
1 cibule
1 lžíce polohrubé mouky
3 vejce
2 lžíce nasekané pažitky
sůl
máslo
nastrouhaný Ementál
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, které pomalu usušíme na pánvi.
K rohlíkům přidáme všechny přísady a dobře promícháme.
Z těsta tvoříme mezi dvěma velkými lžícemi podlouhlé noky, které necháme 10-15 minut vařit v osolené vroucí vodě.
Noky na talíři pokapeme horkým máslem a posypeme nastrouhaným Ementálem.
Předkrm alpského horala
Předkrm alpského horala