Kuchařské recepty pro každého

Pražská hovězí pečeně

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g zadního hovězího masa
50 g šunky
1 cibule
1 vejce
70 g Hery
2 lžíce sterilovaného hrášku
sůl
1 lžíce hladké mouky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso lehce naklepeme a dlouhým špičatým nožem vyřízneme uvnitř otvor.
Šunku nakrájíme na kostičky, lehce osmahneme na části tuku, přidáme vejce a mícháme na malém ohni, až se srazí v řidší nádivku.
Potom osolíme, vmícháme hrášek a směsí naplníme maso.
Otvor pevně uzavřeme jehlou na masové závitky a maso osolíme.
Na části tuku zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso, rychle opečeme po všech stranách, podlijeme trochou vody a pečeme do změknutí.
Při pečení maso přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou.
Ke konci pečení šťávu zahustíme světlou jíškou ze zbylého tuku a z mouky a dobře ji rozmícháme.
Pražská hovězí pečeně