prazska-hovezi-pecene
Pražská hovězí pečeně

Pražská hovězí pečeně


Potřebujeme tyto suroviny:
• 500 g zadního hovězího masa
• 50 g šunky
• 1 cibule
• 1 vejce
• 70 g Hery
• 2 lžíce sterilovaného hrášku
• sůl
• 1 lžíce hladké mouky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso lehce naklepeme a dlouhým špičatým nožem vyřízneme uvnitř otvor.
Šunku nakrájíme na kostičky, lehce osmahneme na části tuku, přidáme vejce a mícháme na malém ohni, až se srazí v řidší nádivku.
Potom osolíme, vmícháme hrášek a směsí naplníme maso.
Otvor pevně uzavřeme jehlou na masové závitky a maso osolíme.
Na části tuku zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso, rychle opečeme po všech stranách, podlijeme trochou vody a pečeme do změknutí.
Při pečení maso přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou.
Ke konci pečení šťávu zahustíme světlou jíškou ze zbylého tuku a z mouky a dobře ji rozmícháme.
zpět na seznam receptů