Kuchařské recepty pro každého

Pražská černá polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g hovězího masa na polévku
200 g uzeného boku
400 g kuřecího skeletu
200 g růžičkové kapusty
300 g mrkve
100 g kořenové petržele
250 g celeru
100 g cibule
100 g másla
100 g slaniny
150 g cukru
sůl
případně muškátový květ
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z hovězího masa, uzeného bůčku a kuřecího skeletu připravíme silný vývar, který přecedíme.
Zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na menší kousky a na rozškvařené slanině a másle ji orestujeme do tmavohněda, přidáme k vývaru a vaříme asi 45 minut.
Měkkou zeleninu přes síto propasírujeme a vrátíme do vývaru.
Dvě třetiny cukru necháme zkaramelizovat, přidáme zbytek, vložíme do polévky, promícháme a provaříme.
Na závěr dosolíme a podle chuti okořeníme muškátovým květem.
Polévku podáváme s osmaženou houskou.
Pražská černá polévka