Kuchařské recepty pro každého

Povidlové buchty

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g polohrubé mouky
půl balíčku vanilkového cukru
60 g másla
2 žloutky
máslo na vymazání pekáče
cukr na posypání
50 g cukru
20 g droždí
0,5 l mléka
špetka soli
citrónová kůra
hladká mouka na vál
povidla
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do hrnečku rozdrobíme droždí, přidáme cukr, trochu vlažného mléka a trochu mouky, zlehka promícháme a necháme vykynout.
Do hlubší mísy nasypeme mouku, přidáme vykynutý kvásek, vanilkový cukr, citrónovou kůru, sůl, rozehřáté máslo, žloutky a zbývající mléko a vymícháme na vláčné hladké těsto.
To dáme k teplu, přikryjeme ubrouskem a necháme vykynout.
Na pomoučeném vále vykynuté těsto rozdělíme na 16-20 dílů, které mírně zploštíme, naplníme povidly a uzavřeme.
Na pekáč dáme rozehřáté máslo, do kterého naskládáme jednotlivé buchty a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.
Upečené buchty vyklopíme z pekáče a pocukrujeme.
Povidlové buchty
Povidlové buchty