potage-parmentier
Potage Parmentier

Potage Parmentier


Potřebujeme tyto suroviny:
• 4 brambory
• 2 pórky (bílá část)
• půl cibule
• 1 l kuřecího vývaru
• 2 dcl mléka
• 1 lžíce oleje
• 1 lžíce másla
• smetana 35%
• 2 žloutky
• sůl
• pepř
• čerstvá pažitka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Pórek očistíme, podélně rozkrojíme a nakrájíme nadrobno.
Oloupané brambory nakrájíme na kostky. Na másle s olejem osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme pórek, podlijeme vývarem a podusíme.
Pak přidáme brambory, přilijeme zbylý vývar a vaříme 20 minut.
Dochutíme solí a pepřem. Zeleninu rozmixujeme, přidáme mléko, zašleháme žloutky a vývarem naředíme na krém.
Posypeme jemně nasekanými bylinkami.
Podáváme se smetanou a s bílým toustovým chlebem osmahnutým na másle.
zpět na seznam receptů