Kuchařské recepty pro každého

Potage Parmentier

Potřebujeme tyto suroviny:
4 brambory
2 pórky (bílá část)
půl cibule
1 l kuřecího vývaru
2 dcl mléka
1 lžíce oleje
1 lžíce másla
smetana 35%
2 žloutky
sůl
pepř
čerstvá pažitka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Pórek očistíme, podélně rozkrojíme a nakrájíme nadrobno.
Oloupané brambory nakrájíme na kostky. Na másle s olejem osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme pórek, podlijeme vývarem a podusíme.
Pak přidáme brambory, přilijeme zbylý vývar a vaříme 20 minut.
Dochutíme solí a pepřem. Zeleninu rozmixujeme, přidáme mléko, zašleháme žloutky a vývarem naředíme na krém.
Posypeme jemně nasekanými bylinkami.
Podáváme se smetanou a s bílým toustovým chlebem osmahnutým na másle.
Potage Parmentier