Kuchařské recepty pro každého

Pórková polévka s krupicí

Potřebujeme tyto suroviny:
1 větší pórek
1 mrkev
2 vrchovaté lžíce krupice
sůl
mletý pepř
muškátový květ
4 kuličky nového koření
olej
kousek másla
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Dno hrnce potáhneme tenkou vrstvičkou oleje, přidáme oříšek másla a zahřejeme.
Na rozpálený tuk nasypeme pokrájený pórek a za stálého míchání necháme změknout.
Přisypeme krupici a chvíli společně smažíme.
Pak zalijeme asi 1,5 l studené vody, osolíme, opepříme, přidáme nové koření, mrkev pokrájenou na kolečka a vaříme asi 15 minut.
Nakonec okořeníme muškátovým květem, podle chuti dosolíme, případně přidáme trošku Harmonie chuti.
Před podáváním vybereme kuličky nového koření.
Pórková polévka s krupicí