Kuchařské recepty pro každého

Popovický guláš

Potřebujeme tyto suroviny:
hovězí maso přední
1 cibule
1 rajčatový protlak
sůl
mletý pepř
kmín
chléb
česnek
majoránka
sladká paprika
pálivá paprika
křen
0,5 l vývaru
pivo
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Nakrájenou cibuli osmahneme do růžova, přidáme na kostky nakrájené maso, mletý pepř, sůl, česnek a osmahneme.
Pak přidáme rajčatový protlak, orestujeme, zasypeme mletou paprikou, podlijeme vodou, přidáme kmín a dusíme doměkka.
Guláš zahustíme přes cedník namočeným chlebem, doplníme majoránkou a dovaříme do potřebné hustoty.
Těsně před dovařením přilijeme pivo.
Podáváme s houskovými knedlíky a posypeme jemně nastrouhaným křenem.
Popovický guláš
Popovický guláš