Kuchařské recepty pro každého

Pomerančový krém

Potřebujeme tyto suroviny:
4 plátky bílé želatiny
3 vejce
4 lžíce cukru
1/4 pomerančové šťávy
trochu jemně nastrouhané pomerančové kůry Ke zdobení 125 ml šlehačky
1 balíček vanilkového cukru
6 višní
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Želatinu nechte ve vlahé vodě nabobtnat.
Žloutky, cukr, 2 lžíce pomerančové šťávy a trochu kůry našlehejte do pěny.
Želatinu rozpusťte v troše vařící pomerančové šťávy a se zbylou šťávou ji vmíchejte do žloutkového krému.
Vyčkejte, až krém začne tuhnout.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do pomerančového krému.
Poháry naplňte krémem, přikryjte a dobře vychlaďte.
Bezprostředně před servírováním ušlehejte do tuha šlehačku s vanilkovým cukrem.
Na krém z ní vystříkněte růžici a ozdobte ji višní.
Pomerančový krém
Pomerančový krém