• 4 plátky bílé želatiny
• 3 vejce
• 4 lžíce cukru
• 1/4 pomerančové šťávy
• trochu jemně nastrouhané pomerančové kůry Ke zdobení 125 ml šlehačky
• 1 balíček vanilkového cukru
• 6 višní
Želatinu nechte ve vlahé vodě nabobtnat.
Žloutky, cukr, 2 lžíce pomerančové šťávy a trochu kůry našlehejte do pěny.
Želatinu rozpusťte v troše vařící pomerančové šťávy a se zbylou šťávou ji vmíchejte do žloutkového krému.
Vyčkejte, až krém začne tuhnout.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do pomerančového krému.
Poháry naplňte krémem, přikryjte a dobře vychlaďte.
Bezprostředně před servírováním ušlehejte do tuha šlehačku s vanilkovým cukrem.
Na krém z ní vystříkněte růžici a ozdobte ji višní.