Kuchařské recepty pro každého

Pomerančovo-mandlové pusinky

Potřebujeme tyto suroviny:
4 bíllky
250 g práškového cukru
1 lžíce pomerančové šťávy
100 g mletých mandlí
150 g kokosové moučky
1 pomeranč
200 g čokoládové polevy
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přitom přidáváme cukr a pomerančovou šťávu.
Jemně přimícháme mandle a kokosovou moučku.
Směsí naplníme cukrářský sáček s hladkým nástavcem a na plech s papírem na pečenie naneseme stejně velké kopečky.
Pomalu sušíme v troubě asi 20 minut.
Mezitím v horké vodě umyjeme pomeranč, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme.
Polevu rozehřejem a přidáme pomerančovou kůru a šťávu.
Spodek vychladnutých pusinek namočíme do polevy a necháme ztuhnout.
Pomerančovo-mandlové pusinky
Pomerančovo-mandlové pusinky