Kuchařské recepty pro každého

Pomerančová zmrzlina

Potřebujeme tyto suroviny:
4 pomeranče
200 g šlehačky
150 g plnotučného jogurtu
5 lžic medu
2 lžíce nasekaných pistácií
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Pomeranče dobře omyjeme pod tekoucí vodou a dobře osušíme.
Do šlehačky opatrně vmícháme jogurt, 3 plné lžíce medu a jemně nastrouhanou kůru ze 3 pomerančů.
Tuto směs po částech lijeme do zmrzlinového strojku a necháme chladit asi 30 minut(jestliže strojek nemáme, stačí ji nalít do malých skleněných nádob a dát chladit do mrazáku).
Oloupeme zbylý pomeranč, odstraníme bílou kůru i jádra a nakrájíme jej na nepravidelné kousky.
Asi 3 díly vymačkáme a šťávu smícháme se 2 lžícemi medu.
Zmrzlinu dáme do pohárů, ozdobíme nakrájenou kůrou a kousky pomeranče, polijeme ovocnou omáčkou a posypeme nasekanými pistáciemi.
Pomerančová zmrzlina
Pomerančová zmrzlina