• 1 uzená makrela
• 4 větší žampiony
• 50 g rýže
• 1 cibule
• 1 mrkev
• 100 g rajského protlaku
• sůl
• pepř
• 2 lžíce sladké papriky
• 2 kuličky nového koření
• 1 bobkový list
• olej
Rýži uvaříme.
Makrelu zbavíme kůže a kostí a rozdrobíme na malé kousky.
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, osmahneme na trošce oleje spolu s bobkovým listem a novým kořením.
Pak přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, promícháme, po chvíli přidáme nahrubo nastrouhané žampiony a vše dusíme doměkka.
Pak osolíme, opepříme, vmícháme rajský protlak i sladkou papriku a už jen chvilku podusíme.
Až směs vychladne, přidáme rozdrobené kousky uzené makrely a rýži podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Uchováme v lednici.