Kuchařské recepty pro každého

Polské rizoto

Potřebujeme tyto suroviny:
2 kuřecí prsíčka
3 sáčky rýže
3 cibule
3 červené papriky
3 zelené papriky
1 konzerva kukuřice
1 konzerva červených fazolí
rajčatový protlak
4 kvašené okurky
30 dkg žampionů
sůl
pepř
oregano
mletá paprika
4 stroužky česneku
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli nakrájíme, osmahneme na pánvi, přidáme na kostky nakrájené maso a osmahneme dozlatova.
Pak přidáme žampiony nakrájené na plátky a za občasného míchání smažíme.
Rýži uvaříme v mírně osolené vodě.
V dalším hrnci podusíme papriku nakrájenou na nudličky, podle potřeby podléváme vodou.
Rajčatový protlak smícháme s vodou a přidáme do hrnce.
Fazole scedíme, okurky nakrájíme na tlustší kolečka, česnek rozdrtíme a přidáme k zelenině a dusíme asi 15 až 20 minut.
Nakonec přidáme kukuřici.
Rýži, maso a dušenou zeleninu dobře promícháme, ochutíme pepřem, oreganem a mletou paprikou a podáváme.
Polské rizoto
Polské rizoto