Kuchařské recepty pro každého

Polévka z vepřových kostí

Potřebujeme tyto suroviny:
vepřové kosti s masem
brambory
cibule
česnek
kořenová zelenina
petrželka
sůl
mletý černý pepř
7 kuliček černého pepře
kmín
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do hrnce s vodou dáme vepřové kosti, oloupanou cibuli, nakrájený česnek, kmín a celý černý pepř a na mírném ohni vaříme 45 minut.
Pak přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu a povaříme.
Až je zelenina poloměkká, přidáme oloupané a nadrobno nakrájené brambory, sůl a mletý pepř a vaříme, dokud brambory nezměknou.
Pak kosti vyndáme, maso obereme, nakrájíme a vrátíme zpět do polévky.
Nakonec přidáme nadrobno nakrájenou petrželku.
Polévka z vepřových kostí