Kuchařské recepty pro každého

Polévka z kapra

Potřebujeme tyto suroviny:
hlava z kapra
mlíčí a jikry
půl cibule
mrkev
petržel
celer
1 kostka masoxu
kousek másla
trochu zásmažky
starší rohlík
majoránka
mletý pepř
3 kuličky celého pepře
3 kuličky nového koření
olej na smažení
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do studené vody dáme hlavu z kapra, kousek mrkve a petržele rozkrájené podélně na čtvrtky, pepř, nové koření, masox, kousek cibule, přivedeme k varu a necháme vařit do změknutí zeleniny.
Mezitím nastrouháme kousek mrkve, petržele a celeru na pánvičku a podusíme na másle.
Potom přidáme vnitřnosti nakrájené na kousky a krátce podusíme společně se zeleninou.
Polévku scedíme, do ní přídáme podušené vnitřnosti se zeleninou a trochu zásmažky a znovu chvíli povaříme.
Z hlavy obereme všechno maso a přidáme do polévky.
Nakonec přidáme špetku majoránky a pepře, případně dosolíme.
Při podávání posypeme polévku drobně nakrájenou zelenou petrželkou a přidáme na kostičky nakrájený opečený rohlík.
Polévka z kapra