Kuchařské recepty pro každého

Polévka z kachních drobů

Potřebujeme tyto suroviny:
kachní droby a kosti
1 cibule
300 g kořenové zeleniny
20 g másla
3 stroužky česneku
200 ml sladké smetany
2 lžíce hladké mouky
1 lžička nasekané meduňky
sůl
mletý bílý pepř
2 hřebíčky
špetka šafránu
citrónová šťáva
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Droby a kosti uvaříme v osolené vodě doměkka.
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou a na hranolky nakrájenou zeleninu a krátce osmažíme.
Potom zalijeme vývarem z drobů, dolijeme tolik vody, aby bylo v hrnci 1,5 l polévky, ochutíme prolisovaným česnekem, meduňkou, hřebíčkem, šafránem a pepřem a vaříme 20 minut.
Pak přidáme nakrájané droby, zahustíme smetanou rozšlehanou s moukou a ještě 15 minut povaříme.
Dochutíme solí a citrónovou šťávou.
Polévka z kachních drobů