Kuchařské recepty pro každého

Polévka z ježdíků

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg ježdíků
2 stroužky česneku
cibule
celer
petržel
mrkev
3 lžíce oleje
6 rajčat
bobkový list
2 dcl bílého vína
sůl
mletý pepř
zelená petržel
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Ježdíky nakrájíme na kostky, zbavíme kostí, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, česnek utřený se solí, bobkový list, nakrájená rajčata, víno, olej, mletý pepř, zalijeme vodou a přikryté dusíme v troubě asi půl hodiny.
Před podáváním odstraníme bobkový list, podle potřeby přidáme trochu vroucí vody, přivedeme k varu, přidáme nasekanou zelenou petržel.
Podáváme se slaným bílým pečivem nebo česnekovou topinkou.
Polévka z ježdíků