polevka-z-jehnecich-vnitrnosti
Polévka z jehněčích vnitřností

Polévka z jehněčích vnitřností


Potřebujeme tyto suroviny:
• hlava
• vnitřnosti
• 1 cibule
• 1 celer
• 1 petržel
• půl mrkve
• 40 g hladké mouky
• 40 g másla
• trochu mléka
• 2 l vody
• sůl
• muškátový květ
• petrželka
• žloutek
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z rozpůlené hlavy vyjmeme mozeček a hlavu dobře očistíme.
Omytou hlavu a vnitřnosti vložíme do osolené vody a povaříme.
Pak přidáme kořenovou zeleninu a cibuli (mrkve dáváme jen malé množství, aby polévka nebyla sladká), zahustíme světlou jíškou a dobře povaříme.
Polévku procedíme, vložíme do ní odblaněný a udušený mozeček a na kostičky nakrájené vnitřnosti a okořeníme mletým muškátovým květem.
Před podáním vlijeme do polévky v trošce mléka rozkvedlaný žloutek a posypeme nasekanou petrželovou natí.
zpět na seznam receptů