Kuchařské recepty pro každého

Polévka z jehněčích vnitřností

Potřebujeme tyto suroviny:
hlava
vnitřnosti
1 cibule
1 celer
1 petržel
půl mrkve
40 g hladké mouky
40 g másla
trochu mléka
2 l vody
sůl
muškátový květ
petrželka
žloutek
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z rozpůlené hlavy vyjmeme mozeček a hlavu dobře očistíme.
Omytou hlavu a vnitřnosti vložíme do osolené vody a povaříme.
Pak přidáme kořenovou zeleninu a cibuli (mrkve dáváme jen malé množství, aby polévka nebyla sladká), zahustíme světlou jíškou a dobře povaříme.
Polévku procedíme, vložíme do ní odblaněný a udušený mozeček a na kostičky nakrájené vnitřnosti a okořeníme mletým muškátovým květem.
Před podáním vlijeme do polévky v trošce mléka rozkvedlaný žloutek a posypeme nasekanou petrželovou natí.
Polévka z jehněčích vnitřností