Kuchařské recepty pro každého

Polévka z červené čočky

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g červené čočky
1 větší cibule
2 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
1 l zeleninového vývaru
sůl
mletý pepř
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
špetka mletého koriandru
citronová šťáva
kousek másla
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Čočku propláchneme pod tekoucí vodou.
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozehřátém olivovém oleji.
Po chvíli přidáme prolisovaný česnek a čočku, zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a nové koření a vaříme doměkka (10-12 minut).
Nakonec dochutíme solí, pepřem, mletým koriandrem a citronovou šťávou a zjemníme kouskem másla.
Polévku z červené čočky podáváme s pečivem.
Polévka z červené čočky