Kuchařské recepty pro každého

Polévka s kapáním

Potřebujeme tyto suroviny:
kosti z kuřete
mrkev
petržel
cibule
3 kuličky pepře
kulička nového koření
lžíce vegety
2 l vody
2 vejce
50 g polohrubé mouky
muškátový oříšek
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do tlakového hrnce dáme kuřecí kostry, sůl, koření a 10 minut vaříme.
Kostry vyndáme a vodu přecedíme.
Do vývaru dáme vařit nakrájenou zeleninu a přidáme vegetu.
Když je zelenina měkká, připravíme kapání.
Mouku smícháme s nastrouhaným muškátovým oříškem, solí a vejci.
Metličkou pečlivě promícháme a přes sítko s většími oky necháme prokapat do polévky.
Polévku necháme přejít varem.
Dochutíme, přidáme nasekanou zelenou petrželku, obrané maso a podáváme.
Polévka s kapáním