Kuchařské recepty pro každého

Pohronská zelňačka

Potřebujeme tyto suroviny:
1 menší vepřové koleno
0,5 kg kysaného zelí
1 cibule
20 g sušených hub
2 stroužky česneku
sůl
kmín
pepř
2 lžíce sádla
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce mleté ​​červené papriky
200 ml mléka
200 g zakysané smetany
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Koleno omyjeme, kůži několikrát nařízneme, vložíme do hrnce, zalijeme litrem vody, osolíme a uvaříme doměkka.
K téměř uvařenému kolenu přidáme zelí, houby, prolisovaný česnek, kmín a pepř a dovaříme.
Pak koleno vyjmeme, kůži odstraníme a maso obereme od kosti a nakrájíme.
Na sádle osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme mouku a uděláme jíšku.
Odstavíme, vmícháme mletou papriku, zalijeme mlékem, promícháme, vlijeme do zelňačky a při mírné teplotě vaříme asi 15 minut.
Nakonec do zelňačky vložíme maso.
Pohronskou zelňačku podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Pohronská zelňačka