Kuchařské recepty pro každého

Pohár s pařížským krémem

Potřebujeme tyto suroviny:
1/4 l smetany na šlehání
2 lžíce instatního kakaa
2 lžíce jemného krystalového cukru
1/2 šálku mléka
200 g kulatých piškotů
2 lžíce strouhaných jader lískových oříšků
2 lžíce strouhané čokolády
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Den před přípravou krému smícháme smetanu, kakao a cukr a za stálého míchání na mírném ohni povaříme.
Necháme vychladnout a uložíme v chladničce.
Následující den vychlazenou směs ušleháme na hustou pěnu.
Mléko smícháme s cukrem.
Na dno 4 skleněných pohárů nastříkáme vrstvu šlehačky, na ni urovnáme piškoty, pokropíme je připravenou směsí mléka a cukru, posypeme sekanými ořechovými jádry a dále vrstvíme krém a piškoty.
Před podáváním poháry posypeme zbytkem ořechových jader a strouhanou čokoládou.
Pohár s pařížským krémem
Pohár s pařížským krémem