Kuchařské recepty pro každého

Pohár s čokoládovým krémem

Potřebujeme tyto suroviny:
5 dl mléka
1/2 balíčku pudinkového prášku s čokoládovou příchutí
3 lžíce kakaa instar nebo granko
1 lžíce másla
1 lžíce cukru
2 jablka
2 hrušky
2 lžíce rybízového džemu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Pudinkový prášek rozmícháme v několika lžících studeného mléka, smícháme s kakaovým práškem a máslem.
Zbývající mléko uvedem do varu, zalijeme ho připravenou směsí, zmírníme plamen a za stálého míchání připravíme čokoládovoý krém.
Po zhoustnutí ho odstravíme z ohně.
Jablka a hrušky oloupeme, odstraníme z nich jádřince a nakrájíme je na kostičky.
Krátce je podusíme s přidáním trochy vody a cukru.
Vychladlý kompot rozdělíme do pohárů, zalijeme připraveným krémem a přizdobíme rybízovým džemem.
Pohár s čokoládovým krémem
Pohár s čokoládovým krémem