Kuchařské recepty pro každého

Pohanková polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
100 g celeru
100 g másla
100 g mrkve
1 l vody
100 g žampionů
100 g petržele
100 g pohanky
1 lžička petrželky
1 masox
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme.
Kdo má rád žampiony, může přidat nakrájené čerstvé.
Kdo má rád hodně zeleniny, nic nezkazí, když přidá i pórek nebo balíček mražené zeleniny.
Pohanku na másle osmažíme.
Zalijeme ji vodou, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, masox a vaříme asi 15 minut.
Pak polévku vypneme.
Do pohankové polévky přidáme najemno nakrájenou petrželku nebo pažitku.
Polévku podáváme teplou.
Pohanková polévka