Kuchařské recepty pro každého

Podzimní salát s fazolemi, brambory a jablkem

Potřebujeme tyto suroviny:
250g fazolí z konzervy ( bílé )
150g vařených brambor
50g libové slaniny
1 červené jablko
1 šalotka
petrželka
smetana
olivový olej extravirgine
sůl
celý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Fazole dejte do mísy spolu s vařenými, oloupanými bramborami pokrájenými na měsíčky.
Na pekáč vyložený pečícím papírem rozložte plátky slaniny a dejte do trouby.
Jakmile budou suché a křupavé vyndejte je.
Neoloupané jablko rozkrojte na čtvrtiny a orestujte ho na pánvi s trochou oleje, jemně posekanou šalotkou a vydatně opepřete.
Pak ho přidejte k fazolím a ochuťte špetkou soli, čerstvě namletým pepřem, posekanou petrželkou a 2 lžícemi smetany.
Doplňte plátky křupavé slaniny.
Podzimní salát s fazolemi, brambory a jablkem
Podzimní salát s fazolemi, brambory a jablkem