podkrkonosska-polevka-z-jehneciho-korinku-se-smazenou-zemli
Podkrkonošská polévka z jehněčího kořínku se smaženou žemlí

Podkrkonošská polévka z jehněčího kořínku se smaženou žemlí


Potřebujeme tyto suroviny:
• 1 jehněčí kořínek
• 1 větší cibule
• mrkev
• celer
• petržel
• 1 lžíce hladké mouky
• máslo
• 2 žemle
• sůl
• petrželka
• několik kuliček pepře
• 2 l vody
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z hlavy vyjmeme mozeček.
Hlavu spolu s plíčkami a srdcem dáme vařit do osolené studené vody se zeleninou a osmahnutou cibulí a asi s pěti kuličkami pepře.
Mozeček odblaníme, játra nakrájíme a obojí dáme podusit na cibulku.
Mozeček dáme do většího hrnce, přidáme k němu vařené maso z hlavy a nadrobounko nakrájené srdce a plíčky.
Vývar zahustíme světlou jíškou.
Na pánvičce osmahneme na másle nadrobno nakrájené žemle.
Polévku nalijeme na teplý talíř, přidáme osmaženou žemli a ochutíme petrželkou nebo pažitkou.
zpět na seznam receptů