Kuchařské recepty pro každého

Plněný bramborák

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg brambor
2 cibule
2 lžíce hladké mouky
3 vejce
sůl
1 svazek pažitky
150g rostlinného tuku
na náplň: 500g tučného měkkého tvarohu
100ml mléka
1 lžíci citrónové šťávy
pepř
cukr
1 stroužek česneku
125g šunky
1 svazek petrželové natě
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory a cibule oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle.
Dáme do mísy, přisypeme mouku a přidáme vejce a sůl.
Pažitku důkladně opereme, osušíme a nakrájíme najemno - polovinu z ní vmícháme do bramborového těsta a vše promícháme. V jiné míse prošleháme tvaroh s mlékem, citrónovou šťávou, pepřem a trochou cukru.
Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme.
Šunku nakrájíme na kostičky.
Petrželovou nať opereme, osušíme nebo vytřepeme, oddělíme 4 snítky a zbylou nasekáme nadrobno.
Spolu s česnekem vmícháme do tvarohu.
V pánvi rozehřejeme tuk a upečeme bramboráky.
Potřeme je tvarohovou směsí a přeložíme.
Ozdobíme petrželkou a podáváme se zeleninou.
Plněný bramborák
Plněný bramborák