Kuchařské recepty pro každého

Plněné dančí řízky

Potřebujeme tyto suroviny:
4 dančí plátky z kýty
4 plátky šunky nebo šunkového salámu
4 slabé plátky slaniny
sůl
mletý pepř
1 vejce
lžíce vody
hladká mouka
strouhanka
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Plátky masa odblaníme, naklepeme, osolíme a opepříme.
Každý plátek poklademe plátkem šunky, plátkem slaniny, přeložíme jej a okraje sklepeme paličkou nebo je sepneme párátkem.
Takto připravené plátky obalíme v mouce, ve vejci rozšlehaném s vodou a ve strouhance.
Na rozehřátém oleji je pomalu smažíme po obou stranách dozlatova.
Podáváme s brambory, bramborovou kaší či bramborovým salátem a zeleninou.
Plněné dančí řízky
Plněné dančí řízky