Kuchařské recepty pro každého

Plněná vejce na topinkách

Potřebujeme tyto suroviny:
8 vajec
půl hrnku zbytku pečeného masa
100 g žampiónů
sendvič
50 g másla
sůl
pepř
na omáčku: 50 g másla + 1 lžíce hladké mouky + půl cibule + sůl + bobkový list + pepř + 0,5 l mléka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a po trochách do ní vmícháme mléko.
Přidáme nakrájenou cibuli, osoíle a opepříme a vaříme 20 minut.
Potom omáčku přecedíme.
Natvrdo uvařená vejce podélně překrojíme a vyndáme žloutky.
Zbytky masa a podušené žampióny nasekáme najemno, smícháme s omáčkou, osolíme, opepříme a mírně ohřejeme.
Touto směsí plníme polovičky vajec.
Vždy 2 poloviny položíme řeznou stranou dolu na tenký krajíc sendviče potřeného máslem.
Narovnáme do zapékací mísy, pokryjeme zbytkem směsi, posypeme prolisovanými žloutky, poklademe máslem a dáme zapéct do předehřáté trouby.
Plněná vejce na topinkách
Plněná vejce na topinkách