Kuchařské recepty pro každého

Plněná panenka

Potřebujeme tyto suroviny:
1 vepřová panenka
2 lžíce másla
1 hrnek žampiónu nakrájených na plátky
1 hrnek nakrájené klobásy
2 lžíce čerstvě nasekané petrželky
1 lžička tymiánu
1 vaječný žloutek rozšlehaný
2 plátky slaniny
3 lžíce bílého vína
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do masa uděláme 2 podélné řezy po celé délce panenky a paličkou lehce vyklepeme.
Na pánvi rozehřejeme máslo a na něm krátce osmahneme žampióny.
V misce smícháme žloutek, nakrájenou klobásu, žampióny, tymián a petrželku.
Vzniklou směs přeneseme na panenku, ohrneme konce panenky a panenku srolujeme.
Navrch položíme plátky slaniny.
Panenku ovážeme provázkem, položíme do pekáče na alobal a navrch polijeme máslem.
Alobal uzavřeme a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.
Pak alobal otevřeme, maso potřeme šťávou a pečeme dalších 10 minut.
Z hotového masa odstraníme provázek a nakrájíme na kolečka.
Do pánve nalijeme zbytky šťávy z alobalu, přilijeme víno, osolíme a opepříme, přivedeme k varu a nalijeme na plátky masa.
Plněná panenka
Plněná panenka