Kuchařské recepty pro každého

Plíčky na smetaně

Potřebujeme tyto suroviny:
0,5 kg vepřových plic
10 dkg kořenové zeleniny
1 cibule
olej
4 dkg hladké mouky
1 lžička hořčice
2 dcl smetany
sůl
cukr
ocet
1 bobkový list
5 zrnek nového koření
5 zrnek celého pepře
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Plíce očistíme, opláchnem, rozkrojíme, vložíme do osolené vroucí vody, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř a vaříme do měkka.
Měkké plíce rozkrájíme na malé kousky.
Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji do růžova.
Na osmaženou zeleninu nasypeme asi 4 dkg hladké mouky, osmahneme, zředíme vývarem z plíček, dobře rozmícháme a povaříme.
Povařenou šťávu scedíme, zeleninu zbavíme koření a rozmixujeme na šťávu.
Přidáme 1 lžičku hořčice, 2 dl smetany, podle chuti přisladíme, přikyselíme nebo přisolíme, vmícháme rozkrájené plíčky a povaříme.
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Plíčky na smetaně
Plíčky na smetaně